Mâncare de morcovi cu pui

1. Se spală pieptul de pui, se curăţă de pieliţe şi se taie bucăţi potrivite sau fâşii, cum vă este mai uşor. Se pune untul să se topească într-o cratiţă sau o tigaie mai mare şi se prăjeşte pieptul de pui condimentat cu sare.

2. Cât se căleşte pieptul de pui, se pregătesc morcovii. Se curăţă de coajă, se spală şi se taie bucăţi destul de mari ca să nu se zdrobească după ce se fierb. Morcovii se pun separat să fiarbă într-o oală, iar după ce au fiert, se scurg de apă şi se pun peste pieptul deja rumenit. Se mai adaugă puţină zeamă în care au fiert morcovii şi se lasă să scadă până ce se formează un sos subţire.

3. Când mâncarea este gata, se mai pune puţin unt şi se bagă la cuptor circa 20 de minute. Se scoate din cuptor şi se serveşte ornată cu pătrunjel verde şi crutoane de pâine. Această mâncare se recomandă în mod special copiilor şi persoanelor în vârstă fiind bogată în vitamina A.