Mâncare de roşii
1. Se curăţă puiul, se spală, se taie bucăţi potrivit de mari şi se lasă la scurs într-o strecurătoare. Se pun apoi bucăţile de carne într-o tigaie cu ulei şi se prăjesc, până se rumenesc frumos. Se scoat din tigaie şi se pun într-o cratiţă cu fundul mai gros. Se dau cu un praf de sare.
2. În uleiul rămas în tigaie se care se adaugă ceapa şi usturoiul fin tocate. Se lasă doar cât să se călească puţin şi se sting cu supa călduţă. Se fierbe acoperit 15 minute şi se răstoarnă peste bucăţelele de carne. Se adaugă sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe şi se fierbe în continuare, la foc mic, jumătate de oră.
3. Se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se acoperă cu un capac şi după 10 minute se poate servi. Se presară pătrunjel verde fin tocat.