1. Se spală carnea de vită, se taie fâşii şi se pune în cratiţă cu unt şi cu ulei de măsline, să se înăbuşe.

2. Se pune apă călduţă puţin câte puţin şi se adaugă ceapa roşie tocată solzişori. Se toarnă puţin vin roşu şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperită cu un capac.

3. Între timp, se desface broccolli în bucăţi mai mici şi se pun să fiarbă în apă cu sare, să se înmoaie. Orezul se spală în 2-3 ape şi se pune să fiarbă în apă cu sare şi unt.

4. După ce au fiert broccolli, se scurg de apă şi se pun peste carne, se condimentează cu piper, sare, cimbru şi usturoi, după preferinţă şi se stinge cu restul de vin. Se mai lasă câteva minute şi se bagă la cuptor să scadă puţin. Mâncarea de vită se serveşte cu pilaf şi un pahar de vin roşu.