Mâncare orientală

1. Se curăţă ceapa şi usturoiul, se spală şi se pasează cu blenderul, apoi se călesc în ulei. Se lasă 2-3 minute şi se adaugă măslinele şi alunele.
2. Între timp, se pun piersicile într-o oală cu apă şi se lasă la fiert, la foc mijlociu. Se lasă să dea în câteva clocote, apoi se scot din apă, se lasă să se răcorească şi se decojesc.
3. Se taie piersicile pe jumătate, se scot sâmburii şi se taie feliuţe, apoi se adaugă în cratiţă şi se lasă să fiarbă înăbuşit împreună cu celelalte ingrediente.
4. Se curăţă şi cartofii, se spală şi se pun şi ei la fiert. Se adaugă apă călduţă puţin câte puţin şi, spre sfârşit, se condimentează cu sare, piper, sos de soia, după gust. Se serveşte ornată cu pătrunjel proaspăt.