Maşinuţa – surpriză

1. Se curăţă cartofii de coajă, se spală în 2-3 ape şi se taie cubuleţe, apoi se pun la fiert în apă cu sare, la foc mic.

2. Separat, în timp ce se fierb cartofii pentru piure, se pregătesc cârnăciorii. Se taie bucăţele potrivite şi se crestează la capete pentru a avea un aspect plăcut.

3. Într-o tigaie, se pune ulei şi se prăjesc cârnăciorii 3-4 minute pe o parte şi 3-4 minute pe cealaltă parte, apoi se scot să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.

4. După ce s-au fiert cartofii, se scurg de apă şi se zdrobesc cu blenderul. Se adaugă untul, sarea şi laptele, treptat. Se pune o lingură mare de piure în farfurie, se aranjază cu un cuţit şi se formează o maşinuţă. Accesoriile se fac din cârnăciori, rotiţele din rondele de roşii şi antena din fire de pătrunjel.