Mazăre cu pesmet

1. Se curăţă mazărea şi se trece în câteva jeturi de apă caldă. Atenţie, să nu fie apă rece că se fierbe foarte greu! Se pune mazărea să fiarbă în apă caldă cu sare şi se lasă la foc potrivit, acoperită cu un capac.

2. Separat, se pun şi cartofii să fiarbă în apă cu sare. Se verifică dacă au fiert, se scot din apă şi se lasă să se răcească. Se încearcă mazărea dacă a fiert, apoi se scoate în sită.

3. Se tapetează o tavă cu unt şi cu pesmet, se pune un rând de mazăre amestecată cu sare, piper şi verdeaţă, un strat de pesmet, un alt rând de mazăre şi pe deasupra se pun felii de cartofi unşi cu unt şi condimentaţi cu boia dulce şi iute şi cimbru.

4. Se bagă la cuptor şi se lasă să se rumenească 40 de minute. Se serveşte ornată cu verdeaţă, cu diferite preparate din carne de pui sau curcan.