Melc, melc…

1. Se freacă gălbenuşurile cu jumătate din zahăr şi zahărul vanilat, până se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se adaugă în ploaie făina cernută cu amidonul şi praful de copt, albuşurile bătute spumă cu restul de zahăr şi coaja de lămâie. Se amestecă uşor, de jos în sus şi se toarnă într-o tavă dreptunghiulară, tapetată cu hârtie de copt.

2. Se coace în cuptorul bine încins, la foc potrivit, aproximativ 10 minute. Blatul copt se curăţă de hârtia de copt, apoi se pune pe un şervet curat şi se presară cu zahăr vanilat. Se rulează pe latura mare, din ambele capete, mai mult pe o parte, lăsând în mijloc o porţiune dreaptă de câţiva centimetri.

3. Blatul astfel rulat se lasă să se răcească, apoi se desface uşor, se unge cu gem de căpşune şi se rulează din nou. Se împachetează într-o hârtie şi se pune la rece minim o oră. Se taie fâşii de aproximativ 3 cm şi se ornează cu bomboane, lemn dulce tăiat subţire pentru corniţe şi zahăr pudră.