1. În făina cernută se pune drojdia de bere şi se amestecă, iar oul şi gălbenuşul se bat cu un praf de sare, zahărul şi zahărul vanilat. Se frământă făina cu ouăle, laptele călduţ, coaja de lămâie şi jumătate din untul înmuiat, până se obţine un aluat omogen. Se acoperă şi se lasă la dospit jumătate de oră.

2. Stafidele se curăţă, se spală în apă călduţă, apoi se şterg într-un prosop curat şi se stropesc cu rom.

3. Aluatul crescut se mai frământă o dată cu restul de unt şi stafidele. Se întinde apoi într-o foaie subţire, care se rulează şi se taie felii groase de 1-1,5 cm. Se aşază orizontal într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se mai lasă din nou la dospit 15 minute.

4. Se ung melcişorii cu ou şi se coc în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 de minute.