Mișmaș bulgăresc

1. Legumele se curăţă, se spală şi se taie cubuleţe. Pătrunjelul se spală şi se toacă fin. Brânza se fărâmiţează uşor.
2. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins. Se adaugă ceapa şi se căleşte, până capătă o nuanţă aurie. Se adaugă apoi ardeii şi roşiile, se amestecă şi se lasă cam 5 minute, la foc potrivit, să se înăbuşe.
3. Ouăle se bat ca pentru omletă.
4. Se pune în tigaie şi brânza, se amestecă din nou, ca să se omogenizeze conţinutul. La final, se adaugă şi ouăle bătute, se amestecă totul din nou şi se mai lasă pe foc 3-4 minute. Se potriveşte de gust cu sare şi piper.
5. Înainte de a lua de pe foc mâncarea, se presară deasupra pătrunjelul tocat fin. Se serveşte caldă sau rece, de preferat cu pâine prăjită.