Miel cu legume

1. Se spală carnea şi se taie bucăţi. Se iau anghinarele, se îndepărtează frunzele, se taie tulpinile (la 3 cm), apoi se împart în jumătate şi se pun în apă cu lămâie. Se ia carnea, peste care se pune ulei şi se codimentează cu sare, boia de ardei, apoi cu usturoiul şi ghimbirul, mărunţite în prealabil. Carnea pregătită se pune în partea de jos a unei cratiţe, apoi se adaugă cartofii, roşiile şi lămâile confiate, tăiate în câte 8 bucăţi. Se adaugă şi anghinarele, apoi sucul de lămâie şi 150 ml de apă. Se acoperă şi se lasă la foc mic, timp de 2 ore. Se verifică din când în cand nivelul sucului şi se completează cu apă.
2. Se opăreşte fasolea în apă fiartă cu sare, timp de 5 minute. Apoi se pun boabele în apă rece şi se decojesc de pieliţă. Se pun în cratiţă peste compoziţie, cu 10 minute înainte de a trebui să fie luată carnea de pe foc.
3. Se lasă la răcit, se presară şi se ornează cu pătrunjel.