1. Se scoate drojdia şi se lasă la temperatura camerei; se fărâmiţează şi se pune în laptele călduţ în care s-a dizolvat zahărul. Se lasă la cald să crească. Separat într-un castron se pune făina cu sarea, se face o groapă în făină şi se adaugă drojdia şi uleiul. Se frământă aluatul astfel încât să iasă o cocă maleabilă, apoi se porţionează în 8 felii rotunde.

2. Separat într-un vas se prepară sosul de roşii în felul următor: se mixează roşiile, se amestecă cu usturoiul, se presară frunzele de oregano mărunţite, sarea, uleiul şi se pun la fiert până devin un sos consistent.

3. Între timp se aşază pe o tavă hârtie de copt, se pun feliile de pizza, se garnisesc cu sosul de roşii şi se bagă la cuptor pentru aproximativ 15-20 minute la o temperatură de aproximativ 160 grade C.

4. Cât timp mini pizzele se află la cuptor, separat, se pregăteşte şunca, ardeiul şi caşcavalul pentru ornat. Se taie şunca fâşii subţiri, caşcavalul la fel şi când se scot mini pizzele de la cuptor se ornează în aşa fel încât să semene cu figuri de copii. Peste şuncă şi caşcaval se aşază roşii frunzele de usturoi. Se servesc calde.