Mini-tarte cu carne tocată
1. Se cerne făina pe o planşetă, se face o adâncitură la mijloc şi se pune un ou şi sarea. Se adaugă untul tăiat cuburi şi se frământă. Se adaugă treptat apa şi se amestecă până se obţine un aluat sfărâmicios.
2. Se înveleşte aluatul în folie şi se lasă 30 de minute la frigider.
3. Se curăţă ceapa, se toacă, după care se căleşte în puţin ulei.
4. Se adaugă carnea tocată, ciupercile spălate şi tăiate şi se condimentează cu sare, piper şi boia. Când sunt gata, se scot pe o hârtie de copt. Se amestecă cu triunghiurile de brânză topită, cu două linguri de smântână şi cu un ou.
5. Se tapetează formele de tartă cu unt şi făină.
6. Se împarte coca în mai multe părţi, se întinde cu sucitorul, după care se pune în forma de tartă. Se înţeapă cu furculiţa, iar la sfârşit se pune umplutura.
7. Se dau la cuptor pentru circa 45 de minute. Înainte cu cinci minute de a fi gata, se ung cu un amestec de smântână şi ou.
8. Se servesc calde sau reci.