Îţi plac prăjiturile cu fructe? Încearcă şi mini tartele cu căpşune care se fac fără foc!

1.    Se pun foile de gelatină în apă şi, între timp, pişcoturile se mărunţesc şi se amestecă cu untul topit. O tavă se tapetează cu hârtie de copt şi se aşază cercurile de metal în interiorul cărora se va pregăti mai departe. Amestecul de unt şi pişcoturi se repartizează în cercurile de metal îndesând pentru a forma un pat rezistent. Se dă tava cu totul la rece.

2.    Se încălzeşte frişca lichidă şi se pune în ea gelatina înmuiată în apă, apoi se amestecă. Jumătate din cantitatea de căpşune se mixează cu ricotta şi cu zahărul. Se adaugă gelatina amestecată cu frişca şi colorantul.

3.    Se scoate tava cu cercurile de metal şi se umplu cu amestecul de căpşune şi ricotta. Se egalizează suprafaţa şi se pune din nou tava la rece pentru o noapte.

4.    În momentul servirii se decorează cu frişcă bătută amestecată cu 2-3 căpşune şi fructe de zmeură proaspete.