Minidiplomat parfumat
- Se spală căpşunile şi se păstrează deoparte câteva fructe mari, care se taie pe lungime, pentru ornament. Restul de căpşuni se taie jumătăţi şi se fierb cu un pahar de zahăr. Se strecoară un pahar de suc, iar fructele fierte se pasează până se obţine un piure fin.
- Se bat ouăle spumă cu 8 linguri de zahăr, se adaugă laptele şi se fierbe la foc mic până se îngroaşă. Se înmoaie gelatina în apă caldă şi se amestecă în crema de lapte şi ouă până se topeşte. Se lasă să se răcorească puţin, se adaugă frişca şi piureul de căpşuni şi se omogenizează bine.
- Se toarnă crema diplomat de căpşuni în cupe rotunde şi se înveleşte cu pişcoturi sau biscuiţi stropiţi cu sirop de căpşuni. Se ţin cupele în frigider până se întăreşte crema, apoi se răstoarnă pe un platou. Se îmbracă în felii de căpşuni şi se toarnă pe deasupra fiecăreia puţin sirop de căpşuni în care s-au dizolvat două foi de gelatină. Se pun din nou la frigider să se întărească siropul.
din aceeasi categorie