1. Pentru aluat, se pune laptele într-o crăticioară şi se fierbe. Se adaugă făina dizolvată în apa rece şi untul şi se amestecă energic să nu se facă cocoloaşe, până ce aluatul se desprinde de pe vas. Se ia apoi de pe foc, se lasă puţin să se răcească şi se adaugă pe rând ouăle, amestecând bine după fiecare. Se pune apoi aluatul într-un şpriţ şi se fac minieclere direct în tava unsă cu unt. Se coc în cuptorul bine încins, la foc potrivit, 30 minute, fără să se deschidă uşa cuptorului, în primul sfert de oră.

2. Pentru cremă, se dizolvă făina în laptele rece. Se adaugă zahărul, cafeaua, gălbenuşurile şi smântâna. Se pune deasupra unui vas cu apă clocotită şi se amestecă continuu până se îngroaşă. După ce s-a răcit se pune şi untul frecat spumă.

3. Eclerele coapte se taie pe orizontală, se umplu cu cremă şi se ornează cu glazură de cafea. Pentru glazură, se freacă zahărul pudră cu cafeaua până se obţine o cremă legată.