- Se pune uleiul cu apa la fiert. Când începe să fiarbă, se adaugă treptat făina, amestecându- se bine până se desprinde aluatul de pe marginea cratiţei.
- Se lasă la răcit şi se adaugă ouăle, unul câte unul, amestecând continuu până se omogenizează.
- Se tapetează o tavă cu unt şi făină. Se ia cu linguriţa din aluat şi se pune în tavă. Se dă tava la cuptor pentru aproximativ 10-15 minute, după care se lasă să se răcească.
- Între timp, se prepară crema. Se amestecă bine cu telul laptele, făina, zahărul, gălbenuşurile şi zahărul vanilat. Se pune vasul pe foc şi se amestecă încontinuu până se îngroaşă.
- Se bat bine albuşurile spumă şi se amestecă cu untul. Se adaugă la compoziţia de gălbenuşuri şi se omogenizează.
- Se taie gogoşelele pe jumătate şi se umple cu crema. Se pudrează cu zahăr pudră.
Minigogoşi cu cremă de vanilie
80 minute
Mediu