Mininapolitane cu cremă de ciocolată

50 minute
6 portii
Mediu

1. Într-o crăticioară mai adâncă se pune zahărul tos şi se lasă la foc mic pe aragaz, pentru a se carame­liza. Se adaugă apoi laptele şi untul şi se amestecă bine în continuare, tot la foc mic. Se ia de pe foc şi se pun alunele tăiate mărunt.

2. Într-un castron, se bat cu mixerul ouăle şi zahărul pudră. După ce s-au omogenizat, se toarnă peste compoziţia deja fiartă şi se pune la bain-marie, pentru 10 minute.

3. Între timp, se pregătesc foile de napolitană. Se pune prima foaie peste care se întinde cu un cuţit cu lama lată compoziţia obţinută, apoi se pune cealaltă foaie de napolitană deasupra. Se înfăşoară în folie de aluminiu şi se lasă la frigider timp de 30 de minute.

4. Pentru glazură se topeşte cioco­lata de menaj împreună cu untul, la foc mic, într-o crăticioară. Când se scoate prăjitura de la frigider, se taie în pătrate de aproximativ 4-5 cm, care se ornează cu glazura de ciocolată.