1. Se frământă făina împreună cu untul, sarea şi puţină apă minerală până când aluatul devine omogen şi se dezlipeşte de vas. Se formează o sferă, se acoperă cu o folie şi se bagă la frigider aproximativ 30 de minute să se răcească.

2. Se împarte aluatul în 12 fâşii şi se întind cu sucitorul.

3. Separat se pregăteşte umplutura. Se pune untul să se topească, se adaugă ceapa şi ardeii tocaţi mărunt, varza tăiată subţire şi se amestecă pe foc 5 minute până se înmoaie. Se lasă compoziţia la rece şi, după ce s-a răcit, se amestecă cu ouăle, smântâna, brânza şi pesmetul până devine o pastă consistentă.

4. Pe fiecare fâşie întinsă se presară compoziţia şi se rulează cu grijă să nu se rupă, se ung cu gălbenuş de ou, se pun în tavă şi se bagă la cuptor la o temperatură de 180°C.