Mititei cu cartofi copţi
1. Se pune pasta de mici într-un bol de porţelen, se umezesc mâinile în apă rece şi se formează mititeii. Se aşază pe o tavă, se stropesc cu apă, se acoperă cu o folie de plastic şi se lasă la rece câteva minute.
2. Separat, se spală cartofii noi, se curăţă cu un burete special de coaja subţire, iar dacă sunt prea mari se taie felii potrivite şi se pun să se prăjească în uleiul încins în prealabil.
3. După ce s-au rumenit bine cartofii, se scot cu spumiera, se condimentează cu sare, după gust, şi se aromatizează cu rozmarin proaspăt.
4. Între timp, se pregăteşte grătarul, se încinge, se unge cu grăsime sau cu ceapă şi se pun micii. Se răsucesc de pe o parte pe cealaltă la interval de 7-8 minute ca să se rumenească uniform. După ce s-au făcut, se iau de pe grătar şi se servesc calzi, cu sos de muştar şi cu cartofi copţi cu rozmarin.