- Se pune apa la fiert cu o linguriţă de sare şi puţin mălai. Când începe să dea în clocot, se pune încet-încet şi restul de mălai şi se amestecă încontinuu cu făcăleţul. Se lasă să fiarbă în jur de 20 de minute, timp în care se amestecă bine.
- Între timp, se spală roşiile şi se taie rondele. Broccoli se spală şi se rupe în bucheţele cât mai mici. Măslinele se dau şi ele printr- un jet de apă rece, iar caşcavalul se taie felii.
- După ce a fiert mămăliga, se amestecă cu untul, apoi se răstoarnă într-o tavă unsă cu ulei şi se întinde ca pe un aluat de pizza. Se lasă să se răcească, apoi se adaugă desupra ingredientele în ordinea aceasta: rondelele de roşii primele, apoi măslinele deasupra lor şi bucheţelele de broccoli şi, la sfârşit, caşcavalul. Se condimentează cu piper şi foi de dafin şi se bagă în cuptorul încins în prealabil. Se lasă 10 minute, apoi se scoate tava şi se porţionează. Se serveşte caldă.
Mămăligă “înnobilată”
30 minute
Usor