- Se topesc separat ciocolata şi untul. Se bat spumă albuşurile cu 50 g zahăr. Gălbenuşurile se bat şi ele cu restul de zahăr. Se încorporează în albuşurile bătute gălbenuşurile, untul topit, ciocolata topită şi praful de sare. La sfârşit, se adaugă şi făina, amestecând uşor.
- Se pune compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 20 de minute.
- Între timp, se prepară mousse-ul de piersici. Se face un piure din piersici şi din 150 ml de sirop, iar gelatina se pune la înmuiat, apoi se dizolvă pe baie de aburi.
- Se spumează gălbenuşurile cu 2-3 linguri de zeamă de compot pe baie de aburi, până capătă consistenţa unei smântâni groase. Se lasă să se răcească. Se amestecă apoi gălbenuşurile cu albuşurile bătute spumă, cu piureul, cu gelatina şi cu frişca bătută. Se lasă compoziţia aproximativ 20 de minute la temperatura camerei, amestecându-se uşor.
- Se pune iar blatul în tavă, iar peste el se pune mousse- ul de piersici. Se dă la frigider până se întăreşte.
- Se prepară şi mousse-ul de ciocolată. Se pune gelatina la înmuiat în apă rece pentru 10 minute, după care se dizolvă pe baie de aburi, iar ciocolata se pune la topit. Se bate spumă albuşul cu jumătate din cantitatea de zahăr, iar gălbenuşurile cu cealaltă jumătate.
- Se bate bine şi frişca, după care se amestecă cu gălbenuşurile, cu albuşurile, cu esenţa de vanilie, cu gelatina şi cu ciocolata topită. Se scoate blatul cu mousse-ul de piersici din frigider şi se pune şi mousse- ul de ciocolată peste ele. Se mai lasă la frigider până se întăreşte şi acesta.
- La final, se prepară şi mousse-ul de cafea. Se pune gelatina la înmuiat în puţin lapte. Se fierbe pe baie de aburi laptele cu zahărul cu ouăle bătute spumă şi cu cafeaua. Se adaugă apoi gelatina şi frişca bătută şi se lasă să se răcească.
- Se pune şi mousse- ul de cafea peste celelalte două şi se mai ţine la frigider încă vreo două ore. Se serveşte rece şi se ornează cu ciocolată.
Mousse de ciocolată şi piersici
160 minute
Usor