1. Se prepară mousse-ul de mandarine. Se înmoaie gelatina într-un castron cu apă.
2. Separat, într-o cratiţă se amestecă gălbenuşurile de ou cu zahărul.
3. Se storc mandarinele, până se obţin 500 ml suc proaspăt.
4. Se toarnă sucul obţinut peste crema de gălbenuşuri şi se pune la fiert pe baie de aburi pentru aproximativ 10 minute.
5. Spre final, se scoate gelatina înmuiată şi se încorporează în cremă.
6. După ce s-a răcit crema, se adaugă şi frişca bătută şi se dau la rece.
7. Între timp, se prepară mousse-ul de caramel. Se dizolvă gelatina în apă şi rom.
8. Se pune zahărul într-un vas şi se lasă la foc mediu să se topească. În momentul în care e topit complet, se adaugă cele două linguriţe de apă.
9. Se amestecă încet, până se obţine o cremă, după care, treptat, se adaugă gelatina dizolvată în apă.
10. Se mixează gălbenuşurile de ou până când îşi schimbă culoarea şi devin pufoase, după care se adaugă caramelul.
11. Se amestecă bine cele două compoziţii, peste care se adaugă şi frişca bătută.
12. Se dă la rece pentru aproximativ patru ore.
13. După ce s-au răcit mousse-urile, se pun într-un pahar: un strat de mousse de mandarine, unul de caramel.
14. Se ornează cu felii de manadarine şi fistic mărunţit.
13 decembrie 2010