1. Se scoate aluatul din congelator şi se lasă să se încălzească la temperatura camerei pentru a fi uşor de modelat. Se curăţă, se spală ceapa roşie şi se taie rondele. Se freacă cu sare şi se bagă în cuptorul preîncălzit.
2. Se lasă în cuptor să se rumenească şi apoi se scoate, se lasă să se răcorească şi se zdrobeşte cu blenderul. Peste ceapă, se adaugă untul, salvia tocată mărunt şi pasta de măsline. Se presară piper şi 2-3 linguri de vin.
3. Cu pasta obţinută, se unge muşchiul de vită, se mai stropeşte cu vin şi se lasă la rece 2-3 ore sau chiar 24 de ore. Astfel, carnea de viţel se frăgezeşte şi nu necesită coacere îndelungată şi uscare.
4. Se întinde aluatul, se înfăşoară muşchiul de viţel şi se aranjează în tavă. Se introduce în cuptorul cald şi se coace la foc mic. După ce s-a rumenit crusta de aluat, se scoate şi se lasă să se răcorească. Se serveşte cu garnitură de broccoli fiert.
31 decembrie 2010