1.Peştele se spală, se taie bucăţi şi se tapetează cu un şervet absorbant. Se stropeşte apoi cu zeamă de lămâie şi se condimentează cu piper. Usturoiul se pisează cu jumătate linguriţă de sare şi se freacă cu 2 linguri de ulei. Se răstoarnă într-un castron şi se amestecă uşor cu ardeiul iute fin tocat, ulei şi pătrunjelul tocat mărunt.

2.Se alege un vas termorezistent potrivit de mare şi se unge cu puţin ulei, iar cartofii curăţaţi şi spălaţi se taie rondele. Se aşază pe fundul vasului un strat de cartofi şi se stropeşte cu 2-3 linguri de ulei aromat. Se pun apoi bucăţile de peşte, care se ung cu puţin ulei şi se acoperă cu restul de cartofi.

3.Se stropeşte cu uleiul rămas, apoi se toarnă vinul îndoit cu apă, iar deasupra se presară brânza. Se coace la foc iute aproximativ jumătate de oră. După 15 minute focul se reduce la mijlociu, iar sosul se scurge din vas şi se toarnă din nou peste musaca. Când se răceşte puţin, se taie bucăţi şi se serveşte.