Musaca de cartofi cu pulpă de porc – un fel sățios, delicios și ușor de făcut după această rețetă simplă.

1. Se spală cartofii şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se lasă să se răcească. Se curăţă de coajă şi se taie rondele subţiri.
2. Separat, se taie carnea de porc feliuţe, se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se pun la călit la foc mic, ca să nu se ardă. Se condimentează cu sare şi piper şi se stropesc din când în când cu apă călduţă.
3. Se curăţă, se spală şi se taie morcovii rondele şi se adaugă în cratiţa cu carne. Se lasă să fiarbă şi, spre sfârşit, se adaugă bulionul şi tarhonul tocat mărunt.
4. Se pune carnea într-o tavă de teflon şi se acoperă cu cartofii fierţi tăiaţi rondele. Se stropesc cu untul topit în prealabil şi se bagă în cuptorul cald. Musacaua se serveşte cu caşcaval sau cu smântână.