Musaca de cartofi cu carne
1. Se curăţă cartofii de coajă şi se pun la fiert în apă cu sare.
2. Între timp, se pregăteşte carnea tocată. Se pun câteva linguri de ulei într-o tigaie şi se adaugă ceapa tocată mărunt. Se lasă să se rumenească şi se pune carnea tocată, amestecându-se încet. Din când în când, se pune câte puţină apă caldă să nu se lipească. După ce s-a călit se potriveşte cu sare şi piper, după gust. În compoziţia de carne se mai adaugă un ou ca să se lege.
3. După ce s-au fiert şi cartofii, se zdrobesc şi se fac piure. Ca să nu se fărâme, este bine să adăugaţi un ou. Se unge tava cu unt pe toată suprafaţa şi se aşază un rând de piure, un rând de carne şi tot aşa în câte straturi doriţi. Se pune în cuptor la foc potrivit şi se lasă 30 de minute. Înainte de a stinge focul, se scoate şi pe deasupra se toarnă oul bătut, amestecat cu smântâna şi bulionul. Se mai lasă câteva minute şi se opreşte focul.