1. Ceapa se curăţă, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată şi se amestecă până se căleşte toată carnea. Se pun apoi ardeiul gras tăiat fideluţă, roşiile tocate cubuleţe, sucul de roşii şi pasta de tomate. Totul se fierbe înăbuşit 15-20 minute şi se condimentează cu sare şi piper.

2. Ţelina se curăţă, se spală şi se taie felii groase de 4-5 mm, care se călesc pe rând în ulei.

3. Se unge o tavă cu unt şi se aşază straturi succesive de ţelină şi compoziţia de carne tocată, amestecată cu 2 ouă bătute, făina, jumătate de smântână, mărar şi pătrunjel tocate mărunt. Ultimul strat va fi de ţelină, iar deasupra se toarnă un ou bătut şi se presară restul de unt şi caşcavalul ras.

4. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 40-45 minute. Când se serveşte, se adaugă smântână potrivită la gust cu sare, piper şi verdeaţă tocată mărunt.