Musaca de vinete

1. Vinetele se spală, se curăţă de coajă şi se taie felii cu grosimea de 1 cm. Se dau cu un praf de sare, se pun pe un tocător din lemn şi se lasă la scurs.

2. Ceapa se curăţă, se toacă mărunt şi se căleşte uşor într-o tigaie încinsă cu ulei. Se adaugă carnea tocată, ardeiul gras tăiat cubuleţe, un praf de sare şi piper. Carnea călită se amestecă cu sucul de roşii, iar când se răceşte se adaugă oul bătut şi pătrunjelul verde tocat. Separat, se prăjesc vinetele scurse, date prin făină.

3. Se unge un vas termorezistent cu puţin ulei şi se tapetează cu pesmet. Se pun straturi succesive de vinete, carne tocată şi roşii tăiate rondele. Se termină cu un strat de vinete şi se adaugă jumătate cană cu apă. Se presară caşcaval ras şi se pune în cuptorul încins, la foc potrivit, 30 minute. Se poate servi cu smântână.