- Se pun vinetele la copt, apoi se decojesc şi se lasă să se scurgă.
- Între timp, se curăţă şi se spală dovleceii şi cartofii. Dovleceii se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Se pun şi cartofii să fiarbă în apă cu sare şi, după ce s-au fiert, se amestecă cu untul, laptele şi oul.
- Se toacă vinetele coapte, se adaugă ceapa călită în prealabil, piureul de roşii şi dovleceii şi se lasă să scadă câteva minute la foc mic. Se condimentează cu sare, cimbru şi piper, după preferinţă.
- Se tapetează tava cu unt şi pesmet şi se toarnă un strat de piure, un rând de caşcaval ras, un strat gros de vinete cu roşii, un strat de piure, unul de caşcaval şi ultimul strat de piure. Se întinde uniform compoziţia, se presară caşcaval pe deasupra şi se bagă în cuptorul cald. Se serveşte ornată cu frunze proaspete de rucola.
Musaca de vinete şi cartofi
120 minute
Mediu