1. Muşchiul de porc se curăţă de pieliţe, se spală în câteva ape, apoi se lasă să se scurgă pe un prosop absorbant de bucătărie.
2. Separat, într-o tigaie mai înaltă se pune uleiul să se încingă şi se adaugă muşchiul de porc să se rumenească pe toate părţile.
3. După ce s-a rumenit, se pun toate condimentele, apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc potrivit, acoperit cu un capac. După ce s-a frăgezit, se pune vinul, se unge cu usturoiul pisat în prealabil şi se bagă în cuptor. Se lasă până capătă o crustă.
4. Se curăţă cartofii, se spală, se taie cubuleţe şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scurg de apă şi se amestecă cu untul şi cu laptele călduţ, până se obţine un piure fin. Muşchiul se feliază şi se serveşte cu piure.
18 decembrie 2010