Muşchi de vită la grătar
1. Se feliază muşchiul de vită, se unge cu puţin unt şi se condimentează cu piper, cimbru, busuioc, rozmarin, boia, apoi se stropeşte cu vinul roşu, se acoperă cu o folie şi se lasă să stea la rece.
2. Separat, se opăresc roşiile, se decojesc şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de roşii se pune să fiarbă într-o crăticioară cu puţin unt şi ulei de măsline şi se lasă să scadă.
3. După ce a scăzut la jumătate şi s-a îngroşat, se pun sarea şi boabele de piper şi se mai lasă câteva minute să fiarbă.
4. Se pun pe grătar bucăţile de carne şi se lasă 3-4 minute pe o parte şi 3-4 minute pe cealaltă parte. Se scot pe un platou şi se stropesc cu sosul de roşii. Se servesc cu diferite garnituri şi vin roşu.