Napolitanele cu caramel şi alune întotdeauna îmi aduc aminte de bunica. Îmi pregătea un astfel de desert minunat de fiecare dată când mergeam în vizită. Uite cât de simplu se prepară!

1. Se pun la caramelizat 200 g zahăr cu câteva picături de apă. Se obţine un caramel clar şi nu foarte închis la culoare, care se lasă puţin deoparte.

2. Untul la temperatura camerei se amestecă cu restul de 100 g de zahăr, ouăle, alunele măcinate nu foarte mărunt, ciocolata rasă şi esenţa. Se amestecă bine compoziţia.

3. Caramelul se pune din nou la foc mic şi peste el se toarnă compoziţia de unt preparată înainte. Se amestecă continuu până ce se dizolvă tot caramelul. Se stinge focul şi se lasă până ajunge călduţă.

4. Se repartizează pe foile de napolitane, apoi se aşază deasupra o greutate. Se dă prăjitura la frigider, apoi se poate tăia în forma dorită.