Îţi plac negresele? Încearcă şi această reţetă delicioasă de negresă cu vanilie care arată minunat şi are un gust pe măsură!

1. Pentru aluat, într-o crăticioară se topesc ciocolata ruptă bucăţi şi untul. După ce se obţine un amestec omogen, se trage vasul de pe foc şi se lasă să se răcească.

2. Între timp, se amestecă ouăle, zahărul, sarea și vanilia. Se freacă bine până ce se obţine un amestec cremos, alb în care se adaugă ciocolata topită, lingură cu lingură. După ce s-a încorporat toată cantitatea de ciocolată topită, se adaugă făina. Se amestecă şi se toarnă în tava de copt. Se dă la cuptor pentru 20 de minute şi apoi se lasă să se răcească în tavă.

3. Pentru cremă, ciocolata ruptă bucăţi şi untul se topesc pe foc şi se lasă să se răcească uşor.

4. Pentru servit, prăjitura se taie bucăţi care se aşază una peste alta cu cremă între ele. Se toarnă un pic de cremă peste fiecare porţie şi, după gust, se poate aduce la masă cu îngheţată.