Negresă glazurată cu mascarpone

70 minute
8 portii
Mediu

Negresă cu glazură din mascarpone – o prăjitură specială, care se face uşor şi are un gust de vis. Trebuie să încerci reţeta.

1.   Se pregăteşte ciocolata. Se taie cubuleţe şi se topeşte la baie de aburi. Se lasă să se răcorească la temperatura camerei.

2.   Se freacă untul cu zahărul, cu un praf de sare şi zahăr vanilat şi se adaugă ouăle unul câte unul. Se pune o parte din ciocolată şi, la final, făina şi cacaua cernute.

3.   Se încorporează uşor să nu se lase şi se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt.

4.   În timpul acesta, se freacă gălbenu­şurile cu zahărul şi coniacul. Se adaugă vanilia şi crema de brânză. Se scoate foaia din cuptor, se răceşte şi se aşază un strat de cremă pe deasupra. Se în­tinde uniform şi se ornează cu restul de ciocolată amăruie. Se lasă la rece şi apoi se taie cubuleţe.