Noapte şi zi

1. Se separă ouălele, albuşurile se bat spumă cu jumătate din cantitatea de zahăr şi se acoperă cu o folie de plastic.

2. Separat, se pregăteşte compoziţia din lapte, restul de zahăr, gălbenuşurile şi batonul de vanilie. Se pun la fiert la baie de aburi şi se amestecă uşor până se obţine crema dorită.

3. Se bate frişca cu puţin zahăr pudră şi se lasă la rece. Cele trei compoziţii se amestecă uşor cu telul şi se bagă în congelator, aproximativ 2 ore, amestecându-se uşor de câteva ori în timpul congelării pentru a evita formarea acelor. Ciocolata de menaj se taie cubuleţe şi se pune la baie de aburi să se topească cu 50 g de unt să se topească.

4. După ce s-a topit ciocolata, se toarnă pe hârtie pentru copt sub ce formă doriţi, în cazul acesta sub formă de foi şi se lasă să se întărească.

5. Se îmbracă o tavă de cozonac în hârtie de copt, se pune un rând de foi de ciocolată, un rând de îngheţată şi tot aşa până se umple tava, se înfăşoară şi se bagă la congelator încă 2 ore. Când se serveşte, se pudrează cu cacao şi cafea solubilă şi se ornează cu ciocolată.