1. Albuşurile se bat spumă cu un praf de sare, o linguriţă de zahăr, adăugată treptat, şi un plic de zahăr vanilat.
2. Într-o crăticioară, se pun la fiert 400 ml apă. Când clocoteşte, se ia cu o lingură din spuma de albuş, ca la găluşti, şi se pun la fiert “norişorii”. Se lasă cam 2 minute, se întorc, apoi se acoperă şi se mai lasă încă 2 minute. Se scot cu o spumieră şi se lasă la scurs.
3. Înte timp, se prepară un sos din fructele bine strivite, amestecate cu zahăr normal şi vanilat şi făină de griş. Se pune totul pe foc mic, amestecând continuu, până dă de două-trei ori în clocot.
4. Într-un vas cu pereţii ceva mai înalţi, se toarnă sosul de fructe. Deasupra, se aşază frumos “norişorii” din albuş. Se poate servi cald sau se acoperă cu folie alimentară şi se dă la rece, timp de 30 de minute.
10 decembrie 2010