Omletă pe pat de orez
1. Se pregăteşte mai întâi orezul, se alege şi se trece prin câteva ape. Se pune să fiarbă cu apă şi cu sare la foc mic.
2. Separat, se desfac ouăle într-un bol şi se bat spumă cu sarea şi cu muştarul. Se adaugă brânza rasă pe răzătoarea mică, smântâna şi mărarul tocat mărunt. Se topeşte untul într-o tigaie de clătite. Se toarnă compoziţia şi se lasă la foc mediu.
3. Omleta se întoarce uşor cu ajutorul unei palete şi se coace şi pe partea cealaltă. Ca să vă înscrieţi în nota imaginii date, se ia o formă de prăjituri şi se formează steluţe. Se lasă să se răcorească câteva minute înainte de servire.
4. După ce s-a făcut orezul, se pregăteşte cu sare, piper şi unt după gust şi se aranjează pe farfurii. Se aşază steluţele din omletă şi se prepară salata. Se servesc cu salată proaspătă şi se ornează cu firişoare de mărar.