1. Se curăţă ardeii, se spală şi se taie felii, la fel şi ceapa, care se taie solzişori, şi se călesc puţin în tigaia unsă cu 1-2 linguri de ulei de măsline. Se condimentează cu sare, piper şi zahăr. Se lasă să se înmoaie şi să-şi lase zeamă şi apoi se ia de pe foc.
2. Separat, se desface conserva, se scot bucăţile de ton şi se lasă să se scurgă în sită. Pentru a-şi menţine culoarea, se stropesc cu zeama de la o lămâie.
3. Se desfac ouăle şi se bat bine, se presară sare, mărarul tocat mărunt şi brânza rasă pe răzătoarea mică. Se încinge tigaia, se stropeşte cu puţin ulei, apoi se toarnă compoziţia de omletă.
4. Se lasă 3-4 minute pe o parte, se răsuceşte ca pe clătită şi se mai lasă 3-4 minute şi pe cealaltă parte. Omleta se aranjează pe o farfurie lată, se umple cu ardeiul călit şi tonul şi se serveşte ornată cu fire de pătrunjel verde.