Omuleţi

1. Făina se amestecă cu praful de copt, mirodeniile şi untul tăiat cubuleţe. Se adaugă ouăle bătut cu zahărul şi mierea de albine şi cacaua. Se frământă până se obţine un aluat omogen, care se pune într-un castron, se acoperă cu o folie şi se lasă în frigider timp de trei ore.

2. Cuptorul se încălzeşte. Se scoate aluatul din frigider şi se întinde într-o foaie groasă, de 5-6 cm. Se taie în formă de omuleţi, care se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se coc în cuptorul încins, la foc mediu, 10 minute, după care se scot şi se lasă să se răcească.

3. Pentru glazură, albuşul se bate spumă. Se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi zeama de lămâie şi se freacă numai circular, până se topeşte zahărul şi se obţine o cremă de consistenţa smântânii. Se ornează marginile omuleţilor de turtă dulce şi forma gurii. Drajeurile se pun în loc de ochi şi de nasturi. Se lasă să se întărească.