Orez cu carne de vițel

1. Se spală bucata de carne, se şterge şi se taie fâşii. Se pune uleiul în tigaie, se adaugă carnea şi se înăbuşă 5-10 minute. Se stropeşte cu puţin vin dulce şi se lasă să scadă la cuptor. Se condimentează cu sare şi piper.
2. Se curăţă ceapa, se taie solzişori şi se înăbuşă în uleiul de măsline. Se adaugă şi morcovul ras pe răzătoarea mică şi o linguriţă de boia dulce. Se lasă să se rumenească şi se pune apoi orezul spălat în prealabil. Se toarnă apă călduţă şi se lasă să fiarbă la foc mic până se umflă orezul. Se amestecă continuu să nu se lipească. La sfârşit, se pune piureul de roşii, piper şi sare, se condimentează dacă mai este cazul cu boia şi se acoperă cu un capac.
3. Se scoate carnea din cuptor şi se amestecă cu orezul fiert. Se ornează cu pătrunjel şi se serveşte cu garnitură de murături.