Orez cu dovlecei

Combinaţia de orez şi legume este întotdeauna delicioasă, dar mai ales când e vorba de dovlecei. Încearcă şi tu această reţetă!

Pasul 1: Orezul se pune într-o cratiţa, se spala si se scurge si se toarna peste el supa din concentrat. Se fierbe pentru 15 minute. Se taie ceapa marunt si se pune la calit în doua linguri de ulei, având grija sa nu se arda ci doar sa se înmoaie, sa devina translucida.

Pasul 2: Se toarna sucul de rosii peste ceapa si se lasa pe foc înca 5 minute, amestecând cu o lingura de lemn.

Pasul 3: Dovleceii se spala, se sterg cu un prosop absorbant de bucatarie, iar apoi se taie rondele de aproximativ un cm grosime si se pun într-o tava. Se toarna ulei si se amesteca cu mâinile pentru ca toate rondelele sa fie atinse de ulei.

Pasul 4: În forme individuale unse cu un pic de ulei si tapetate cu pesmet se asaza un prim strat de dovlecei, apoi orez, o lingura de sos de rosii cu ceapa, apoi un rând de dovlecei urmat de orez, dovlecei si sos de rosii.

Pasul 5: Formele astfel umplute se dau la cuptor pe un gratar asezat pe sina din mijloc, pentru 20 de minute, pâna se rumenesc frumos deasupra. Se lasa un pic sa se racoreasca si se scot prin rasturnare cu ajutorul unei farfurii.