Orez cu legume
1. Se curăţă şi se spală conopida, morcovii şi broccoli, apoi se pun să fiarbă în apă cu sare şi cu zeama de la o lămâie. După ce au fiert, se scot în sită şi se lasă să se scurgă. Fasolea uscată se lasă câteva ore să se înmoaie, apoi se pune să fiarbă.
2. Separat, se curăţă ardeii, dovleceii şi se taie fâşii sau cubuleţe. Se călesc câteva minute în uleiul de măsline, apoi se amestecă cu legumele fierte. Se condimentează cu sare şi piper şi se acoperă cu o folie de plastic.
3. Într-o oală de 2 l, se pune orezul spălat, un litru de apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit la foc potrivit.
4. Orezul se asezonează cu sos de soia şi cu fasolea roşie. Legumele se prepară cu ulei, oţet balsamic şi se condimentează după gust.