1. Ceapa tocată mărunt se căleşte în ulei. Se adaugă carnea tăiată cubuleţe şi se căleşte în continuare. Se stinge apoi cu puţină apă şi se lasă să fiarbă înăbuşit, 10 minute. Separat, într-o oală mai mică, se fierb legumele în 1 l de apă cu sare.

2. Orezul curăţat şi spălat se adaugă în tigaia cu carne. Se mai pune puţin ulei şi se amestecă uşor, până ce se acoperă tot orezul de un strat fin de ulei, timp de 1-2 minute. Se stinge apoi cu supa de legume (500 ml) şi se lasă să clotească la foc mic, 10 minute. Se adaugă legumele fierte, se potriveşte la gust cu sare şi piper şi se mai lasă pe foc doar câteva clocote. Se acoperă mai întâi cu un capac, apoi cu un şervet gros şi se lasă jumătate de oră, până ce orezul absoarbe toată supa.

3. Când se serveşte se aromează cu verdeaţă tocată mărunt şi cine doreşte mai poate adăuga şi porumb fiert.