1. Toate legumele se curăţă şi se spală. Puiul se curăţă, se spală, se taie bucăţi şi se pune la fiert în 1,5-2 l de apă cu sare. Se spumează sau se schimbă apa după primul clocot şi se adaugă jumătate din legume, tăiate în sferturi. Se lasă să fiarbă la foc mic, 20-25 minute.

2. Separat, într-o cratiţă cu fundul mai gros, se călesc în ulei legumele rămase. Se sting cu un polonic de supă şi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute. Se adaugă orezul curăţat şi spălat în mai multe ape. Se clăteşte numai câteva minute, apoi se adaugă 4 ceşti de supă fierbinte şi roşiile tăiate cubuleţe. Se condimentează cu sare şi piper şi se lasă să dea câteva clocote. Se adaugă bucăţile de carne şi se pune în cuptorul încins, la foc mic, 20-25 minute.

3. Se presară pătrunjel verde şi se serveşte cu salate de sezon.