Orez cu legume şi suc de roşii
1. Spanacul se curăţă, se spală şi se opăreşte în apă cu sare. Se lasă apoi la scurs într-o strecurătoare.
2. Orezul se curăţă de impurităţi, se spală şi se căleşte un minut într-o tigaie încinsă cu o lingură de unt. Se adaugă morcovul tăiat cubuleţe, se amestecă uşor şi se stinge cu 200 ml apă fierbinte. Se adaugă un praf de sare şi lasă să fiarbă la foc mic 10 minute. Se acoperă şi se lasă până scade toată apa.
3. Se adaugă spanacul tocat mărunt, porumbul fiert, ardeiul gras tăiat cubuleţe, caşcavalul ras şi ouăle bătute cu sare. Se amestecă uşor şi se răstoarnă într-un vas termorezistent uns cu unt şi tapetat cu pesmet. Se coace în cuptorul încins, la foc potrvit, aproximativ jumătate de oră.
4. Se serveşte cu sucul de roşii potrivit la gust cu sare şi verdeaţă tocată mărunt.