Orez cu portocale şi cotlet de porc
1. Cotletul de porc se unge cu unt şi se condimentează cu sare şi piper, după gust, se stropeşte cu puţin vin alb, dulce, se presară cu câteva fire de rozmarin şi se împachetează în folie. Se lasă la rece aproximativ o oră.
2. Separat, se pregăteşte orezul. Se trece prin 2-3 ape, până rămâne curat. Se pune să fiarbă cu apă rece de trei ori mai mult cât cantitatea de orez, iar apoi se lasă să fiarbă la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se amestecă cu lingura de lemn să nu se lipească. La sfârşit, se adaugă puţină sare, un cubuleţ de unt, se acoperă cu un capac şi apoi cu un prosop de bucătărie.
3. Se spală şi se curăţă două portocale de coajă, una rămâne cu coajă şi se taie rondele. Se scot vişinele din compot şi se lasă să se scurgă de suc.
4. Se încinge grătarul, se aşază cotletele şi se lasă 10 minute pe o parte şi 10 pe cealaltă parte. Se aşază orezul fiert într-un bol, se pun feliile de portocale de jur împrejur, iar deasupra se pun cotletele şi se orneză cu busuioc verde şi vişine din compot.