1. În 2 l de apă cu puţină sare se pun la fiert morcovii, ceapa şi păstârnacul, curăţate, spălate şi tăiate în sferturi. Se fierb 30 minute, apoi se păstrează supa. Varza se curăţă, se toacă şi se căleşte în ulei. Se adaugă şunca tăiată felii şi se condimentează după gust.

2. Orezul se curăţă şi se spală, apoi se căleşte 1 minut, într-o cratiţă încinsă cu ulei. Se adaugă 1 l supă fierbinte de legume şi se sărează. Se fierbe acoperit, la foc mic, până când boabele de orez încep să înflorească. Se dă la o parte şi se lasă acoperit 10 – 15 minute.

3. Se amestecă cu şunca, varza şi brânza rasă, apoi se răstoarnă într-un vas termoizolant, uns cu ulei. Se stropeşte cu supă de legume şi se pune în cuptorul încins, 15 – 20 minute.