Orez sârbesc cu pui

1. Se spală orezul în două-trei ape şi se pune apoi la călit, într-o cratiţă cu puţin ulei, împreună cu ceapa tăiată mărunt şi celelalte legume fie date prin răzătoarea mică, fie tăiate rondele. Se adaugă apoi 700 ml de apă, lăsându-se să fiarbă până înghite orezul toată apa. Orezul cu bob lung nu trebuie să se amestece când se află pe foc ca să nu se lipească şi să nu se zdrobească boabele.

2. Pentru a fi şi mai gustos, se pune sarea, puţin piper alb şi untul şi se bagă la cuptor timp de 15 minute, acoperit cu folie de aluminiu.

3. Separat, se curăţă carnea de pui, se spală, se condimentează şi se pune la cuptor cu puţină apă şi ulei. Se lasă aproximativ 40 de minute. După ce s-a rumenit, se stropeşte cu puţin vin alb pentru a avea un gust deosebit alături de orez. Acest fel de mâncare se serveşte cald, cu o garnitură de castraveciori acri sau salată de varză şi se ornează cu pătrunjel verde, după preferinţe.