Ouă Benedict cu cartofi

1. Se spală cartofii şi se pun să  fiarbă în apă cu sare. După aceea, se curăţă de coajă, se taie cubuleţe şi se înăbuşesc în untul topit, se condimentează cu sare, piper şi boia şi se amestecă cu ceapa călită în prealabil.
2. Separat, se taie pâinea felii potrivite şi se prăjeşte.
3. Într-o tigaie, se pune uleiul la încins. Se pun la început feliile de bacon, apoi caşcavalul, se lasă 2-3 minute pe o parte şi 2-3 pe cealaltă parte, se scot pe farfurie şi, dacă mai este nevoie, se adaugă puţin ulei.
4. Se sparg ouăle şi se prăjesc. Se condimentează cu sare, piper şi boia dulce.
5. Se ornează feliile de pâine cu caşcavalul şi baconul rumenite şi, deasupra, se pun ouăle. Se servesc cu garnitură de cartofi ţărăneşti şi se ornează cu pătrunjel.