Ouă Benedict

Ai nevoie de un fel aspectuos şi delicios pentru o cină specială? Încearcă şi tu această reţetă de ouă Benedict. Sunt delicioase şi nu se prepară greu!

1. Pentru sos, untul se topeste pâna se ridica la suprafaţa puţina spuma, se da deoparte si se lasa sa se racoreasca. Între timp, într-un blender, se pun galbenusurile, smântâna, mustarul, zeama de lamâie, sarea si piperul si se mixeaza câteva secunde.

2. Untul calduţ se toarna treptat peste amestecul din blender, continuând amestecarea. Compoziţia obţinuta se toarna într-un bol de metal sau sticla si se pune la bain-marie, amestecând continuu aproximativ 7 minute, pâna se transforma într-un sos gros. Se asezoneaza cu patrunjel sau marar tocat.

3. Într-o oala, se pune apa si se lasa sa clocoteasca, apoi se adauga sare si oţet. Se lasa flacara mai mica si se adauga pe rând ouale sparte separat într-o farfurie mica. Se fierb aproximativ 2 minute pâna se face albusul, apoi se scot pe o farfurie.

4. Se pune puţin ulei într-o tigaie si se rumenesc feliile de bacon pe ambele parţi.

5. Pe fiecare farfurie se asaza câte o jumatate de chifla sau câte o felie de pâine usor prajita, deasupra o foaie de salata, doua felii de bacon rumenite, un ou fiert si câte o lingura de sos. Se consuma imediat.